Spis mindre - husk mer

Kaloritelling bedrer hukommelsen.

Færre kalorier letter ikke bare kroppen - det skjerper også hukommelsen, ifølge tysk studie. Foto: Colourbox
Færre kalorier letter ikke bare kroppen - det skjerper også hukommelsen, ifølge tysk studie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du deg bedre hukommelse i godt voksen alder? Kutt kaloriene, og få både bedre minne og smalere livvidde med på kjøpet.

Det er tyske forskere ved universitetet i München som har forsket på kalorienes innvirkning på hukommelsen.

Studien er publisert i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences journal, og viser at kvinner mellom 50 og 80 som reduserte kalorinntaket sitt med 30 prosent, fikk 20 prosent bedre resultatet i hukommelsestester etter tre måneders kaloritelling.

Det finnes en mengde råd for hvordan man skal kunne forbedre hukommelsen, i form av bøker, foredrag og medisinske artikler og tidsskrifter. Du har sikkert lest mangfoldige artikler om hvordan du kan trene opp hukommelsen ved å visualisere, henge ting på knagger, dele de inn i grupper, gjenta og bruk kunnskapen, forstå, glem det uviktige, knytt det du vil huske til en melodi eller omgivelsene, osv., osv.

Ti tips for surrehuer

Betal for én - få to ...

Men det kan sikkert synes mye enklere for noen å kutte ned på kaloriene, så slipper du all "jobben" med hjernegymnastikken - og du får altså bedre hukommelse "med på kjøpet". Betal for én - få to ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer