Spis sjokolade - bli god i matte

Sjekk hvordan det er mulig.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her er en gladnyhet til deg som liker sjokolade. Den deilige søtsaken gjør mer enn å tilfredsstille en slikkmunn, du blir også bedre i matematikk, ifølge resultatene av en ny studie.

Les også: - Gi barna godteri!

Professor David Kennedy og kollegene hans ved Northumbria universitet i Newcastle, fikk 30 frivillige til å telle bakover fra et tilfeldig tall mellom 800 og 999. Testpersonene skulle foreta nedtellingen med tre tall av gangen, melder Marie Claire.

Disse sjokoladene bør du spise

Mentalt kick med sjokolade

Regneresultatene viste seg å bli langt bedre etter at testpersonene fikk servert en kakaodrikk full av flavanoler, et stoff som finnes naturlig i sjokolade.

Derfor elsker vi sjokolade

De frivillige oppga også at de følte seg mindre trøtte og mentalt slitne etter å ha helt ned sjokoladedrikken.

Forskerne mener dette viser at kakao, eller rettere sagt flavanoler, bedrer vår mentale kapasitet.

Frukt virker også

Flavanoler finnes i en rekke matvarer, i frukt, grønnsaker og produkter av disse, så vil du unngå fettet og sukkeret i sjokolade er det sunnere ting å velge blant.

Er du avhengig av sukker? Ta testen her

Du skal spise nokså mye sjokolade før du oppnår like stor effekt som personene i studien, men et tips er å velge mørk sjokolade, som har høyere innhold av flavanoler enn lys sjokolade.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer