Spis sjokolade hver dag

Det har helsegevinster.

6,7 gram mørk sjokolade hver dag er hemmeligheten bak et sunt hjerte ... i alle fall noe av hemmeligheten. Foto: Colourbox
6,7 gram mørk sjokolade hver dag er hemmeligheten bak et sunt hjerte ... i alle fall noe av hemmeligheten. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ørliten bit med mørk sjokolade hver dag, kan forebygge hjertesykdommer. Dette viser en italiensk studie publisert i tidsskriftet Journal of Nutrition, ifølge magasinet WebMD.

Den daglige dosen med mørk sjokolade kan, ifølge studien, redusere betennelser som fører til kardiovaskulære sykdommer. Men det er kun snakk om en ørliten bit, den ideelle mengden er 6,7 gram per dag ...

Det tilsvarer cirka størrelsen på en bit Smil eller liknende - men husk at ikke melkesjokolade hjelper; det må være mørk sjokolade. Det betyr at eksempelvis en liten Bocca-sjokolade (36 gram) skal holde til 5,3 dager.

Disse sjokoladene bør du spise

Studien ble utført av forskere fra Forskningslaboratoriene ved Det katolske universitetet i Campobasso og Det nasjonale kreftinstituttet i Milano. Forsøksgruppen var en vilkårlig valgt gruppe fra det sørlige italia, med en minimumsalder på 35 år.

Til sammen 4.849 personer deltok i undersøkelsen, alle uten risikofaktorer for kardiovaskulære syksommer som høyt kolesterol eller høyt blodtrykk. De ble alle spurt om sitt inntak av mørk sjokolade.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.