Spis sjokolade hver dag

Det har helsegevinster.

6,7 gram mørk sjokolade hver dag er hemmeligheten bak et sunt hjerte ... i alle fall noe av hemmeligheten. Foto: Colourbox
6,7 gram mørk sjokolade hver dag er hemmeligheten bak et sunt hjerte ... i alle fall noe av hemmeligheten. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ørliten bit med mørk sjokolade hver dag, kan forebygge hjertesykdommer. Dette viser en italiensk studie publisert i tidsskriftet Journal of Nutrition, ifølge magasinet WebMD.

Den daglige dosen med mørk sjokolade kan, ifølge studien, redusere betennelser som fører til kardiovaskulære sykdommer. Men det er kun snakk om en ørliten bit, den ideelle mengden er 6,7 gram per dag ...

Det tilsvarer cirka størrelsen på en bit Smil eller liknende - men husk at ikke melkesjokolade hjelper; det må være mørk sjokolade. Det betyr at eksempelvis en liten Bocca-sjokolade (36 gram) skal holde til 5,3 dager.

Disse sjokoladene bør du spise

Studien ble utført av forskere fra Forskningslaboratoriene ved Det katolske universitetet i Campobasso og Det nasjonale kreftinstituttet i Milano. Forsøksgruppen var en vilkårlig valgt gruppe fra det sørlige italia, med en minimumsalder på 35 år.

Til sammen 4.849 personer deltok i undersøkelsen, alle uten risikofaktorer for kardiovaskulære syksommer som høyt kolesterol eller høyt blodtrykk. De ble alle spurt om sitt inntak av mørk sjokolade.

Derfor elsker vi sjokolade

Kronisk betennelse kan føre til hjertesykdommer, så en viktig del av forebyggende behandling er å holde betennelser under kontroll. Lavere nivå med C-reaktivt protein (CRP) i blodet betyr lavere grad av betennelse.

Du har sikkert fått målt din CRP hos legen, om det har vært mistanke om for eksempel halsbetennelse. Denne studien viser at de som spiser mørk sjokolade jevnlig, har betydelig lavere nivå med C-reaktivt protein i blodet, enn de som ikke spiser mørk sjokolade.

Les mer om CRP hos Lommelegen.

Er du avhengig av sukker? Ta testen her

Litt vin om dagen skal også være godt for hjertet. En studie fra i fjor høst, om vinkonsumets innvirkning på kvinners hjertehelse, viste at litt vin hver dag var bra for kvinner. Alkohol kan redusere risikoen for betennelse i blodårene, og dermed bidra til et sunnere hjerte.

Les mer om vin for hjertets skyld her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer