Spis sjokolade med god samvittighet

Det kan hjelpe mot blodtrykket.

Det hjelper mot høyt blodtrykk, men sørg for at det er mørk sjokolade.  Foto: Colourbox
Det hjelper mot høyt blodtrykk, men sørg for at det er mørk sjokolade. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne mørke herligheten kan gi de fleste vann i munnen, og er blant verdens mest populære godterier.

Hva er det vi snakker om? Sjokolade naturligvis. I en fin blanding av kakaosmør, kakaomasse og en god del sukker ligger det som oftest også en stor porsjon skyldfølelse, men det er kanskje uten grunn?

Spis mørk sjokolade

Sjokolade av det riktige slaget, og i rette mengder, kan faktisk virke forebyggende for de som sliter med et høyt blodtrykk. Årsaken ligger i at sjokolade, og spesielt mørk sjokolade, inneholder flavanoler som gjør at blodårene i kroppen åpner seg.- Flavanoler er antioksidanter på lik linje med dem man finner i rødvin. Disse påvirker det dårlige kolesterolet i i blodet og hindrer dannelsen av åreforkalkning i blodårene, skriver Roar pedersen i Lommelegen.no

Mye sjokolade er selvfølgelig ikke gunstig for vekten. Vanlige sjokolader i gotteridisken inneholder mye sukker, vegetabilske mettede fettsyrer, tørrmelk og lite kakaomasse. de er med andre over verken sunne for tenner eller vekten. Mørk sjokolade derimot, inneholder mer kakao og mindre sukker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer