Spis sunt uten å bli blakk

Du har ikke råd til å spise sunt, sier du? Prøv en gang til.

Spis sunt uten å bli blakk
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Helsedirektoratet går det fint an å spise sunt og samtidig ikke bruke mer enn matbudsjettet ditt tillater.

Butikkene opererer med forskjellige priser, og mange faktorer spiller inn når prisen settes på maten du kjøper. Men mange av butikkenes lavprismerker er rimeligere enn de store merkevarene, og flere av disse er merket med Nøkkelhullet.

Symbol på sunne varer

Myndighetene i Norge, Sverige og Danmark har valgt Nøkkelhullet som symbol på sunnere matvarer. Merkeordningen er et tiltak for å bidra til et sunnere kosthold i befolkningen. Ferdigpakkede matvarer som har mer kostfiber og mindre fett, salt og sukker innenfor 25 ulike matvaregrupper oppfyller kriteriene for å få Nøkkelhullet.

- Nøkkelhullet er ett av flere tiltak for at folk skal spise sunnere. Vi ønsker også å bruke prisvirkemidler slik at sunn mat som frukt og grønnsaker blir billigere, og søt og usunn mat blir dyrere, sier divisjonsdirektør Knut-Inge Klepp i Helsedirektoratet.

Sunn og mett på lavbudsjett

Slik gjør du det lett å leve sunt

Magert og grønt

I kjøttdisken er faktisk nesten all mager kjøttdeig fra kylling og svin billigere enn vanlig kjøttdeig. Ta med deg litt ekstra poteter og grønnsaker til hovedretten, det gjør middagen rimeligere. Og husk at omsetning også betyr noe for prisen. Dersom omsetningen av sunne matvarer går bra, kan man forvente at prisene går ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer