Spiser mest på restaurant

Kvinner har en tendens til å få i seg både flere kalorier og mer fett, når de spiser ute. Spiser du mer på restaurant?

Publisert
Sist oppdatert

Du forsøker å leve et forholdsvis sunt liv, og har faste rutiner i forhold til hva du spiser, når du spiser og hvor ofte. Men ute på restaurant blir det ofte andre boller. Du stapper i deg maten, gjerne flere retter og setter hele kostholdsrytmen din på hode. Kjenner du deg selv igjen? Du er nok i så fall ikke den eneste.

Slik holder du kalori-inntaket i sjakk når du spiser ute:

En ny studie, som inkluderer både kvinner som slanker seg og som har en tendens til å overspise, viser at begge grupper sluker mellom 200 og 300 ekstra kalorier når de spiser ute, skriver Reuters Health. Også kvinner som er tilbøyelige til å overspise, fråtser ofte i seg maten ute på restaurant.

Over en testperiode på to uker, skjedde en tredjedel av tilfellene med overspising på restaurant.

- Restauranter er risikofylte omgivelser for overspisere og slankere. De mister ofte kontrollen og overdriver matinntaket, sier studieleder Dr. Gayle M. Timmerman.

Studien er publisert i tidsskriftet Western Journal of Nursing Research.

Spiser ikke opp all matenI studien fant forskerne at kvinner spiser opp bare omtrent en fjerdedel av maten når de spiser hurtigmat, og de dropper vanligvis desserten. Likevel, er det trolig at slankere og overspisere får i seg 200 - 300 ekstra kalorier og 10-16 gram ekstra fett, på dager de spiser ute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer