Spiste kun økologisk i tre år

Men ble legen sunnere?

En lege spiste kun økologisk i tre år for å se hvordan det påvirket helsen hans. (illustrasjonsfoto) Foto: Colourbox
En lege spiste kun økologisk i tre år for å se hvordan det påvirket helsen hans. (illustrasjonsfoto) Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil helsen min forbedre seg dersom jeg bare spiser økologisk?

Alan Greene, en barnelege og forfatter, bestemte seg for å finne svaret på dette ved å utføre et eksperiment på seg selv; han skulle bare spise økologisk mat i tre år. Det melder nytimes.com.

Ifølge avisa er det utført lignende eksperimenter tidligere, men ikke over like lang tid.

Les også: Økologisk er bortkastet

Inspirert av kyr

Ifølge Dr. Grenes egne notater kom ideen til eksperimentet etter en samtale med en bonde som fortalte at helsen til kyrne hadde bedret seg betrakterlig etter at han hadde lagt om kosten til økologisk.

Vil også helsetilstanden min bedre seg dersom jeg kun spiser organisk, spurte legen seg selv.

Tidligere forskning har vist til sprikende resultater. Ifølge en dansk studie, publisert i The Journal of Science of Food and Agriculture tidligere i høst, er det ikke noen forskjell på antall næringsstoffer i avlingene, uansett om man bruker økologiske eller konvensjonelle metoder. Man kunne heller ikke påvise forskjell i opptaket av næringsstoffer i rottene som spiste av avlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer