Spiste moren din dette?

Kull, tannpasta og kritt. Er du gravid, kan du få dilla på å spise de merkeligste ting, ikke bare mat. Se listen.

Kritt og svamp som svangerskapssnack er vanligere enn vi tror! Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox
Kritt og svamp som svangerskapssnack er vanligere enn vi tror! Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svangerskapsdilla forekommer hyppigere hos moderne kvinner enn i tidligere generasjoner, viser en ny undersøkelse fra nettstedet gurgle.com.

FlautHele 75 prosent av de 2.231 gravide som deltok i undersøkelsen, opplevde å bli hekta på mat og andre produkter, i forhold til bare 30 prosent for 50 år siden.

Les også: Magesmerter var baby

Siri von Krogh, som er jordmor og sjefsredaktør for Barnimagen.com, bekrefter at disse dillene er vanligere enn folk tror:

- Mange gravide har såkalte svangerskapsdiller, men vil ikke vedkjenne seg det, fordi de synes det er så flaut. Selv om de spiser ting de vet ikke er bra for dem, klarer de ikke å la være, sier Krogh til DinSide Helse.

Har du en uvanlig svangerskapsdille? Fortell oss mer på debattforumet nedenfor!

Man vet veldig lite om hvorfor kvinner får denne trangen. Det har blitt sagt at det finnes en sammenheng med vitamin- og mineralmangel, men eksperter har ennå ikke funnet noen virkelig årsak til dette merkelige fenomenet.

Les også: Mann gravid i femte måned

Ikke-fordøyelige produkterDe oppsiktsvekkende tallene i undersøkelsen viser at en tredjedel av kvinnene ikke ble hekta på vanlig mat, men på produkter som kull, såpe og tannpasta, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer