Spøkelseskladden med frue

Slik kan det gå når folk manipulerer bildene selv. Don't do this at home.

Det skal ikke være lett å selge speil på nettet. "Mange som sliter med speil(bildet)." Kommentar fra Facebook. Foto: Faksimile: Finn.no
Det skal ikke være lett å selge speil på nettet. "Mange som sliter med speil(bildet)." Kommentar fra Facebook. Foto: Faksimile: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag viste vi folkets bilder fra Finn.no, lagt ut på Facebookgruppa For oss som fascineres av bildene på Finn.no, og ba husets fotograf, Per Ervland, kommentere bildene.

Les hele saken her

Her er noen av Pers kommentarer:

- Det er dårlig lys, og dårlige farger. Gå heller utendørs og ta bilder. Dessuten er det bedre å kutte hodet, enn å dekke det til med et tørkle. Det ser dumt ut, sa Ervland.

- Skru på lyset, og vent til kona har spist lunsj. Så kan du ta bilde av det du skal selge. Ta bilde av det du faktisk skal selge. Er det hestene, bobilen eller tomta du skal selge? Forstyrrende elementer tar fokuset bort fra salget. Familiemedlemmer og andre som dukker opp på bilder, vil kanskje ikke ha trynet sitt på Finn.no. På det ene bildet her ser det ut som man skal selge kona, og ikke kjøkkenet, sier Ervland.

Hjemmesnekret sladd

Sladd er svært populært i blant annet amerikanske tv-serier, for å skjule merkenavn på sko, klær og elektronisk utstyr. Det viser seg at sladden heller ikke er et ukjent fenomen på Finn.no.

I dag har vi sett på folkets morsomme forsøk på manipulering, retusjering og sladding av mennesker på annonsebilder. Spesielt utsatt for hjemmesnekret sladding er "den hvite brud". Sjelden har vi ledd så mye på jobb.

For å dekke over familiemedlemmer og venner har noen Finn-selgere antageligvis brukt Photoshop, andre Paint, mens noen har brukt kladdeboka fra ungdomsskolen som kreativ sladd.

I tilegg har enkelte brukt Photoshop eller en syk blitzeffekt, slik at bildene er rosa eller gule. På et av bildene som forsøker å selge en gummibåt, svever dessuten båten over innsjøen og trærne. Et annet salgsobjekt er satt inntil fjellknausen, og må være et salgstriks av de sjeldne.

NYT bildene!Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer