Sponheim: Netthandel stadig viktigere

På fredag slapp nærings- og handelsminister Lars Sponheim Stortingsmelding nr. 41 om elektronisk handel og forretningsdrift. Temaet var, ikke særlig overraskende, at handel på nettet vil bli stadig viktigere.

Lars Sponheim
Lars Sponheim Vis mer
Publisert

I følge Sponheim skaper globaliseringen på nettet et grenseløst informasjonssamfunn hvor bedrifter som lykkes antakelig vil være organisert på en annen måte, og konkurrere annerledes enn i dag. Utfordringen blir derfor ikke bare å skape nye bedrifter, men en helt ny type bedrifter, og det er da særlig handelen over nettet som anses som et satsningsområde.

Målet er derfor å utforme en politikk som gjør at Norge skal være i fremste rekke på elektronisk handel og forretningsdrift. For å klare dette må imidlertid store deler av det eksisterende regelverket endres. Sponheim kommer derfor med følgende forslag:Forslag til ny angrefristlov, og ny markedsføringslov. Forslag til ny lov om behandling av personopplysninger. Forslag om ny forskrift til merverdiavgiftsloven. Forslag til ny lov om finansavtaler ble fremmet før påske. Forskrifter til den nye loven om offentlige anskaffelser fremmes løpet av året. Formkravene i det eksisterende lov og regelverk kartlegges, slik at alle ubegrunnede hindringer for elektronisk handel og kommunikasjon kan fjernes. Behovet for en egen lov om elektronisk signatur vil bli vurdert høsten 1999 på bakgrunn av kartleggingen. Justisdepartementet har uttalt at det er adgang til å inngå avtaler elektronisk, og at det er mulig å fremlegge slike avtaler som bevis for domstolene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.