Spør Adam

... og du blir belastet for reklame de sender ut. Nå skal de rydde opp.

Hjelp, det renner inn med tekstmeldinger! Hva står på fakturaen?
Hjelp, det renner inn med tekstmeldinger! Hva står på fakturaen? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av mobiltjenestene som for tiden er aktivt markedsført, blant annet på norsk TV, er spørretjenesten Adam som skal gi deg svar på det meste du lurer på. Med noen få tastetrykk skal du få informasjon om et valgt tema hvis du for eksempel sitter på hytta og diskuterer med kverulanter.

Tjenesten fungerer slik at du taster et valgt stikkord til 2326 (Adam) og dermed mottar inntil tre meldinger med informasjon om temaet. Tjenesten koster 5 kroner per SMS du mottar. Vi har testet tjenesten og synes vi ble belastet mye for lite. Se hva som skjedde da vi prøvde:

Eksempel 1:

Vi sender "Skjennungen" (sted i Nordmarka, red. anm.) til Adam (2326) og mottar så to SMS:

1. melding: Skjennungen er omtalt i følgende artikler: Send 1 til 2326 for Grunnkretser i Oslo kommune Trenger du ett nummer? Send TLF navn el nummer til 2326 for å gjøre

2. melding: oppslag i telefonkatalogen

Pris: 10 kroner

Vi får altså ikke spesielt god informasjon, og tjenesten putter samtidig inn reklame for en annen tjeneste slik at meldingen overstiger 160 tegn, og dette budskapet spres over to tekstmeldinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer