Spør heller om veien

Du bør tenke deg om opptil flere ganger før du bruker mobilen som navigasjonsmiddel i utlandet, i det minste når det er snakk om gratistjenester.

SER USKYLDIG UT: Men har du tenkt å la for eksempel Google assistere deg med å finne veien i New York, kan regninga når du kommer hjem bli ubehagelig.
SER USKYLDIG UT: Men har du tenkt å la for eksempel Google assistere deg med å finne veien i New York, kan regninga når du kommer hjem bli ubehagelig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefonen har blitt et fantastisk navigasjonsredskap, og befinner seg etterhvert i nesten samme kategori som en dedikert GPS-enhet fra store produsenter som TomTom, Navigon og Garmin.

Nå som svette ferieturer i ukjent terreng snart står for døra er det likevel viktig å få med seg forskjellen mellom de to hovedtypene GPS-navigasjon som finnes tilgjengelig for de fleste smartmobiler, inkludert iPhone, Android og Nokia-mobiler.

Hvis ikke du holder tunga rett i munnen kan ferien bli minst to hakk dyrere enn du først hadde tenkt.

Med og uten kart

På den ene siden har GPS-applikasjoner til mobilen som gjerne koster noen hundrelapper i anskaffelse. Her kan du være helt sikker på at bruken i hovedsak er gratis. Det er fordi kartene er inkludert i prisen, og derfor ligger lagret lokalt på mobilen din. Dermed unngår du å måtte hente kartdata fra en ekstern leverandør, hvilket bringer oss til det andre alternativet.

Mange av våre lesere har sikkert Google Maps liggende på mobilen. Denne tjenesten kan komme til å koste langt mer enn det smaker hvis du bruker den på ferietur i utlandet, av den enkle grunn at kartet ikke ligger lagret på telefonen. Kartdataene må med andre ord hentes fra Googles servere, som igjen medfører at datatrafikken blir belastet din telefonregning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer