Spørsmål & svar om skatt

SKATT: Sliter du med ubesvarte skattespørsmål? Her er de vanligste spørsmålene vi har fått fra våre lesere. Sjekk om du finner svaret på akkurat det du lurer på.

Publisert
Sist oppdatert

Lignings-ABC omtales ofte som likningskontorenes bibel. Forklaringen er enkel: Hvis du klager på likningen eller stiller saksbehandlerne i Skatteetaten et spørsmål, er det nemlig den de normalt forholder seg til når svaret skal gis.

Nedenfor finner du gjengangerspørsmålene som går igjen år etter år, og trykker du på lenkene til høyre finner du våre mer utfyllende skatteartikler.

Reisefradag: Hvor mange reisedager gir fulltidsjobb?

Det er det faktiske antallet reiser som skal legges til grunn. Har du vanlig fem dagers uke og reiser til og fra hver dag, tilsvarer det 230 arbeidsdager i året.

MERK: Dette tallet kan legges til grunn selv om du har vært syk, på tjenestereise, eller har hatt permisjon. Betingelsen er at fraværet har vart i mindre enn 15 arbeidsdager i løpet av 2003. Har du vært borte 15 dager eller mer, skal du føre opp det faktiske antall arbeidsdager.

Reisefradrag: Hvordan regnes reiseavstanden mellom hjem og arbeidssted?

Avstanden skal beregnes etter korteste veistrekning mellom hjem og arbeidssted. Dette gjelder enten reiseruten er på vanlig vei, eller offentlig kommunikasjon som t-bane, buss, tog eller ferge. Du får altså fullt fradrag selv om du faktisk sykler en helt annen rute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer