Spørsmål og svar om strøm

Eier e-verket måleren? Får jeg komme tilbake hvis jeg angrer? Vi svarer på de hyppigst stilte spørsmålene.

Publisert

- Må jeg ha noe nytt utstyr i sikringsskapet for å bytte strømleverandør?Nei. På et tidlig tidspunkt etter at det ble inført konkurranse i strømmarkedet, krevde enkelte e-verk at du måtte ha en måler som registrerte forbruket fra time til time. En slik måler kostet 5.000 kroner.

Men Norges Vassdrag- og Energiverk (NVE) har i mellomtiden utarbeidet standardvilkår som alle strømleverandører må følge. Det er ikke lenger lov å kreve ny måler. Du trenger overhodet ikke noe annet enn den vanlige strømmåleren du allerede har.

- Eier e-verket sikringsskapet?Nei. Netteier eier ledningen inn til huset ditt, men alt inne i huset eier du selv. Også sikringsskapet.

- De blir vel ordentlig sure når jeg ringer for å bytte?I begynnelsen av "den nye tid" med konkurranse i strømmarkedet, var det nok eksempler på at e-verkene forsøkte å snakke utro kunder til tilbake i folden. Men idag er det så mange som har byttet at den gamle leverandøren din vil ta det helt profesjonelt. De fleste som bytter snakker dessuten ikke med den gamle leverandøren i det hele tatt. Den nye leverandøren sørger for alt det praktiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer