Jobbintervju

Spørsmålene du bør stille bedriften

«Har du noen spørsmål til meg?», spør de som intervjuer deg. Da bør du være forberedt.

INTERVJU-SKREKK: Du er nok godt forberedt på å svare på spørsmål om deg selv under jobbintervjuet, men har du tenkt på spørsmål du vil stille bedriften som vurderer å ansette deg? I saken nedenfor får du tips til nettopp slike spørsmål. Foto: Shutterstock/NTB
INTERVJU-SKREKK: Du er nok godt forberedt på å svare på spørsmål om deg selv under jobbintervjuet, men har du tenkt på spørsmål du vil stille bedriften som vurderer å ansette deg? I saken nedenfor får du tips til nettopp slike spørsmål. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sittet i jobbintervjuet ei stund, lagt fram om erfaringen din, egenskapene og kompetansen du kan tilføre arbeidsplassen om du får stillingen - og alt har godt kjempebra.

Men så kommer det: «Har du noen spørsmål du vil stille meg?», spør arbeidsgiver. Sammen med spørsmålet «hva er dine verste egenskaper?», er nok dette på toppen av skrekklista til mange som har sittet i et jobbintervju.

Derfor får du noen gode råd til hva du kan svare, samt hvordan du kan utnytte dette spørsmålet maksimalt til din fordel.

Du blir satt på prøve

Det kan virke skremmende at du selv skal stille spørsmål til intervjueren, og ikke minst å skulle stille de riktige spørsmålene, står det på Adeccobloggen.

Men det er ikke uvanlig at du som jobbsøker kan oppleve at du blir satt på prøve, så se heller på dette spørsmålet som en gyllen mulighet til å finne ut om dette er en jobb for deg og som en måte å vise at du har satt deg inn i din potensielle arbeidsplass.

- Jeg setter pris på at kandidaten stiller gode spørsmål på intervjuet, for det forteller meg om motivasjon og kan gjøre at vedkommende skiller seg ut som kandidat, sier Lene Amundsen, som har jobbet ti år med rekruttering for Adecco.

- Vis interesse for jobben du søker, og spør gjerne om hvordan er vanlig arbeidsdag vil se ut i jobben du har søkt, sier hun.

HELT SJEF: August (25) slo 1800 søkere og ble valgt til sommerjobbstillingen som konsernsjef i bemanningsbyrået Adecco. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Vær oppriktig nysgjerrig

Å spørre om hvordan en typisk arbeidsdag ser ut for den aktuelle stillingen, er en fin måte å finne ut om rollen og arbeidsoppgavene er noe du vil trives med å gjøre hver dag.

Hvis intervjueren svarer at ingen dager er like, kan du spørre om hva mesteparten av tiden går med til og hvordan arbeidsoppgavene fordeler seg gjennom en vanlig måned.

«Kan du fortelle litt om teamet jeg skal jobbe med?», er et annet godt spørsmål. Hvordan samarbeidet og arbeidsfordelingen er, kan si mye om strukturen i teamet og om din plass i gruppa.

Avslør dårlig arbeidsmiljø

Du kan også få intervjueren til å «svette» litt ved å spørre «hva synes du selv er best med å jobbe i denne bedriften?». Det kan gi deg verdifull informasjon om hvordan stemningen er på arbeidsplassen, eller om hvordan lederen oppfattes.

Folk som liker jobben sin, har ingen problemer med å snakke om den, og de viser tydelig når de er oppriktige. Hvis intervjueren har vanskelig for å svare, eller svarer automatisk, kan det være et dårlig tegn.

Les deg opp - og imponer

Før intervjuet bør du lese deg opp om bedriften du søker stilling hos, samt sette deg inn i hva stillingen som lyses ut innebærer. Dette er informasjon som også kan flettes inn i svarene dine og spørsmålene du får anledning til å stille under jobbintervjuet.

Dersom du, for eksempel, kan stille spørsmål om konkrete prosjekter eller resultater bedriften har markedsført på nettsida si, kan dette imponere intervjueren.

Ragnhild By, seniorrådgiver og karriereveileder ved OsloMet, anbefaler at du tar med deg penn og papir til jobbintervjuet, slik at du kan skrive ned spørsmål som måtte dukke opp underveis.

- I tillegg er det lurt å ha skrevet ned noen punkter om ting du virkelig vil få sagt. Det er ikke sikkert de stiller deg de spørsmålene du var forberedt på, så vær sikker på at du får fram det arbeidsgiver bør vite om deg, sier By til Talentmedia.

«Hva er dine svake sider?»

Spørsmålet om hva som er dine dårligste egenskaper som ansatt, er slett ikke uvanlig å få på jobbintervju. Men hva skal du svare?

- De er ute etter å se hvordan du reflekterer rundt dette, og hva du gjør for å forbedre svakhetene dine. Så, vær ærlig, men ikke ekstrem, sier By.

- Det kan være lurt å snakke med noen som kjenner deg om dette. Pass imidlertid på at det ikke bare blir venner eller familie, prøv å finn noen du har jobbet profesjonelt med, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer