Jobbintervju

Spørsmålene du bør stille bedriften

«Har du noen spørsmål til meg?», spør de som intervjuer deg. Da bør du være forberedt.

INTERVJU-SKREKK: Du er nok godt forberedt på å svare på spørsmål om deg selv under jobbintervjuet, men har du tenkt på spørsmål du vil stille bedriften som vurderer å ansette deg? I saken nedenfor får du tips til nettopp slike spørsmål. Foto: Shutterstock/NTB
INTERVJU-SKREKK: Du er nok godt forberedt på å svare på spørsmål om deg selv under jobbintervjuet, men har du tenkt på spørsmål du vil stille bedriften som vurderer å ansette deg? I saken nedenfor får du tips til nettopp slike spørsmål. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sittet i jobbintervjuet ei stund, lagt fram om erfaringen din, egenskapene og kompetansen du kan tilføre arbeidsplassen om du får stillingen - og alt har godt kjempebra.

Men så kommer det: «Har du noen spørsmål du vil stille meg?», spør arbeidsgiver. Sammen med spørsmålet «hva er dine verste egenskaper?», er nok dette på toppen av skrekklista til mange som har sittet i et jobbintervju.

Derfor får du noen gode råd til hva du kan svare, samt hvordan du kan utnytte dette spørsmålet maksimalt til din fordel.

Du blir satt på prøve

Det kan virke skremmende at du selv skal stille spørsmål til intervjueren, og ikke minst å skulle stille de riktige spørsmålene, står det på Adeccobloggen.

Men det er ikke uvanlig at du som jobbsøker kan oppleve at du blir satt på prøve, så se heller på dette spørsmålet som en gyllen mulighet til å finne ut om dette er en jobb for deg og som en måte å vise at du har satt deg inn i din potensielle arbeidsplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.