Spørsmålet som kan avgjøre om du får jobben

De aller fleste som skal rekruttere, stiller dette spørsmålet. Svaret kan avgjøre om du får jobben eller ikke.

Om du fortsatt er en aktuell kandidat til jobben etter at intervjuene er ferdig, vil den potensielle arbeidsgiveren sannsynligvis ringe referanse dine. Da vil han eller hun spørre noen svært viktige spørsmål. Foto: Colourbox.com
Om du fortsatt er en aktuell kandidat til jobben etter at intervjuene er ferdig, vil den potensielle arbeidsgiveren sannsynligvis ringe referanse dine. Da vil han eller hun spørre noen svært viktige spørsmål. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En god søknad, en imponerende cv og et overbevisende jobbintervju er selvfølgelig viktig når du skal søke jobb.

Men når din del av jobbsøkeprosessen er ferdig, gjenstår én ting som kan avgjøre hvorvidt du blir ansatt eller ikke:

- Å kontakte referanser er noe av det viktigste en rekrutterer gjør, sier Trude Kvammen Ekker, daglig leder i karrieresenteret Emmali & Ekker.

Det viktigste spørsmålet

Ekker forklarer at referansene som oftest blir dratt inn sent i ansettelsesprosessen. Noen arbeidsgivere velger å kontakte kandidatenes referanser per telefon, andre sender e-post med en rekke spørsmål.

- Det er en kunst å stille gode spørsmål. De vanligste spørsmålene rekruttereren stiller tidligere arbeidsgivere, er hvordan kandidaten har utført arbeidsoppgavene, kvalitet på arbeidet, spørsmål om hvordan personen samarbeider, personlige egenskaper og hvordan personen blir oppfattet av organisasjonen, sier Ekker.

Hun forklarer at det er spesielt ett spørsmål nesten alle som rekrutterer spør kandidatens tidligere arbeidsgivere, og svaret er som regel avgjørende for hvorvidt personen er aktuell for jobben eller ikke:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer