Sporveiene på avveier

Du kan bli tatt som sniker selv om du faktisk ikke sniker.

Jan Erik Jansen hadde uflaks på T-banen.
Jan Erik Jansen hadde uflaks på T-banen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sørg for å ha vekslepenger når du går på T-banen. Uten småpenger, og med en god porsjon uflaks, kan du fort ende opp med både bot og en truende inkassosak.

Tatt for sniking

Jan Erik Jansen (bildet) hadde en uheldig opplevelse for en stund siden. T-banestasjonens seddelautomat var ute av funksjon, og Jansen var tvunget til å hoppe på toget uten sporveisbillett. Kort tid etter var det billettkontroll. Jansen ble bedt om å vise billett på T-banen, noe han naturligvis ikke kunne. Han forsøkte å forklare situasjonen, men fikk likevel en bot med beskjed om å betale eller klage innen to uker.Han sendte en klage til Oslo Sporveier, men fikk brev tilbake om at de hadde avslått klagen.I brevet skrev Oslo Sporveier: "Våre billettautomater er knyttet til en sentral som kontinuerlig tar inn eventuelle feilmeldinger. Hvis det likevel er en eller annen feil som ikke er blitt registrert, blir dette notert daglig når automaten tømmes/sjekkes."

Hypotetisk

Informasjonssjefen i Oslo Sporveier, Bjørn Rydmark, bekrefter dette.- En automat med tekniske problemer skal automatisk gi oss en feilmelding. Dessuten ble den aktuelle automaten kontrollert, uten at man fant at det var noe feil med den, sier Rydmark.Informasjonssjefen hevder at det er helt hypotetisk at det skulle være noe feil med maskinen uten at Oslo Sporveier hadde fått melding om det. Enten via tekniske feilmeldinger eller ved at andre personer hadde meldt fra om lignende opplevelser.Videre avviser han at Oslo Sporveier kommer til å endre sin avgjørelse i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer