Spotify kan koste mer enn du tror

Har du sjekket abonnementstypen din? Det bør du gjøre hvis du skal bruke Spotify på mobilen.

Spotify kan koste mer enn du tror
Publisert
Sist oppdatert

Etter litt om og mye men inntok den svært populære musikkstreaming-tjenesten Spotify endelig mobilmarkedet denne uka, med applikasjoner både for Apples iPhone og for det Google-initierte operativsystemet Android (som blant annet finnes på HTC Hero, som vi har testet her).

Programmet er i utgangspunktet gratis, men du må være såkalt Premium-abonnent hos Spotify for å benytte deg av tjenesten. Det koster deg 99 kroner i måneden, eller 1188 kroner i året.

For noen kan det bare være begynnelsen.

Ubehagelige overraskelser

Svenske idg.se har fått bekreftet fra Spotify at lydstrømmene som sendes til mobiltjenestene er kodet med en kvalitet på 160 kilobit per sekund, som, igjen ifølge idg.se, blir til rundt 170kbps når tilleggstrafikken ved dataoverføring er inkludert.

I praksis vil det si at det går med en drøy megabyte data per minutt når du hører musikk. Det er ikke noe problem hvis du spiller musikken via et trådløst nett, eller hvis du bruker den såkalte "offline"-modusen, som laster ned musikken til mobilen før du begynner å spille.

Hører du derimot musikk over mobilnettet (Edge, 3G, HSDPA), kan det koste mer enn det smaker hvis du ikke har riktig abonnementstype, eller hvis du eventuelt ikke har en såkalt dataplan som gir deg et fast antall megabyte per måned mot en fast pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer