Spotpris under 20 øre

Spotprisen på strøm har for første gang denne vinteren falt under 20 øre.

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag er spotprisen notert til 19,9 øre i elspotområdene Oslo og Bergen. Dermed koster strømmen omtrent det samme som i fjor på denne tida av året.

Spotprisen i Midt- og Nord-Norge er samme dag 22,0 øre per kilowattime. De norske børsprisene på elektrisk kraft har falt jevnt siden nyttår og vil torsdag 13. mars ha falt 17,5 øre siden nyttår. En må helt tilbake til september i fjor for å finne et lavere prisnivå.

Strømprisene raser

Fylte magasiner

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har prisnedgangen sammenheng med godt tilsig til norske vannmagasiner.

Fyllingsgraden er nå 6,8 prosent høyere enn normalt for årstiden. Samtidig er det mye snø i fjellet som vil gi godt tilsig utover våren og sommeren.

I tillegg har det vært mildt, og det nordiske totalforbruket de første ti ukene i år er det laveste forbruksnivået for denne perioden siden 2000.

For strømkunder med markedspriskontrakt var prisen til sluttbruker i Sør-Norge 30,1 øre per kilowattime i uke 10. Samme type kontrakt ville ha gitt sluttbrukere i Midt- og Nord-Norge en strømpris på henholdsvis 35,0 og 34,3 øre per kilowattime.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer