Sprettrumpe med husmortrim

Drømmer du om svulmende biceps og en slank midje? Sving deg rundt med støvsuger og vaskebøtte!

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke bare får du et renere hus når du svinger deg med støvsugeren, du forbrenner også flust med kalorier. Bare ved å stå oppreist kan du faktisk forbrenne om lag 89 kalorier i timen.

- Hverdagsaktiviteter er flott, og det er mye å hente av overskudd, energi og god helse i en aktiv hverdag. Men vi anbefaler alltid 30 minutter daglig mosjon i tillegg, for riktig å få opp pulsen, sier fagkonsulent Unni Vada Coldevin i Grete Roede AS til DinSide Helse.

Les også: Trening som brenner fett

- Velg tungvintHun oppfordrer oss til å velge litt tungvinte løsninger i en tid hvor det er lagt opp til at vi kan være veldig passive.

- Gjør bevisste valg, ta trappa framfor heisen og hopp av bussen et stopp tidligere. Dessuten innbyr de ulike årstidene til mange og varierte uteaktiviteter for de som ikke vil gå på treningssenter. Finn frem ski og skøyter, ta en tur i akebakken med ungene, eller hvorfor ikke melde deg på et dansekurs, spør Coldevin.

Nedenfor er en oversikt over cirka energiforbruk, målt i kilokalorier per time.Kaloriforbruket tar utgangspunkt i en person som veier rundt 70 kilo (kroppsvekten og kilo muskelmasse er svært innvirkende på kaloribehovet hos den enkelte).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer