Sprøyte mot alkoholmisbruk

En sprøyte hver måned kan bli redningen for mange tusen nordmenn med alkoholproblemer.

Publisert
Sist oppdatert

Medikamentet med navnet naltrexon er en såkalt opiat-antagonist som reduserer effekten av flere rusmidler.

Amerikanske forskere har nå utviklet og testet en variant av legemiddelet som kan settes med sprøyte en gang i måneden. Denne løsningen kan redusere antall tilbakefall dramatisk, mener legene.

Ny behandlingNaltrexon er tidligere anbefalt i form av en pille som skal tas hver dag. Problemet med denne typen behandling er at pasienten hver dag må ta beslutningen om at de ikke skal drikke. Bivirkninger som kvalme kan også føre til at flere dropper behandlingen og får tilbakefall.

- Alkoholisme er et svært omfattende problem og medisinsk behandling fremstår som en ny behandlingform. Denne langtidsvirkende sprøyten er en effektiv måte å levere medikamentet på, forteller forskningsleder James Garbutt ved University of North Carolina til magasinet Forbes.

Medisinen fungerer ved at den reduserer opplevelsen av rus ved flere typer rusmidler. Naltrexon kan derfor også brukes i behandling av herionavhengighet og andre typer rusproblemer.

- Dette er et viktig studie som viser at denne typen Naltrexon gir en effektiv behandling av alkoholisme, mener Garbutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer