Sprudlevinen de anbefaler

Syv musserende og syv ekte champagner anmelderne liker.

Det blir også fenalår, eggerøre, kransekake og eggedosis: Men først tar vi champagnen. Foto: colourbox.com
Det blir også fenalår, eggerøre, kransekake og eggedosis: Men først tar vi champagnen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange er festen først startet når champagnen helles i glassene og hurraropene gjaller. Symbolverdien ved ekte champagne er sterk, derfor kvier vi oss kanskje for å blande spanske cavaer, tysk sekt eller andre franske sprudleviner inn i grunnlovsfeiringen. Det er på en måte likegyldig hvordan de smaker, de roper ikke FEST! på samme måte.

Men er polet åpent dagen før 17. mai

Men det produseres sprudleviner i stort omfang i flere andre land, ikke minst i tradisjonstunge vinland som Italia, Spania og Tyskland. Og det produseres sprudleviner utenfor champagneområdet i Frankrike.

Ekte champagne

Det er etterhvert ganske mange champagner på polets vinkart. De fleste koster over 400 kroner flasken. Den dyreste koster koster 16.999 kroner kroner for en flaske (som må bestilles). Anmelderne vi har lest trekker sjelden frem de dyreste merkene, men likevel er både Bollinger og Moët & Chandon representert i vårt lille utvalg ved noen av sine billigere sorter. (Ifjor ofret vi oss, og testet champagne selv. I år lener vi oss på fjorårets test og på kollegaers anbefalinger).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer