SSB: Fortsatt party, party, party

Et arbeidsmarked som går så det griner og faste, lave priser. Ifølge Statistisk sentralbyrå er det dette vi kan forvente de neste fire årene.

Publisert
Sist oppdatert

Alle som er bekymret for hvor langt lønningsposen vil rekke i år kan puste lettet ut, dersom Statistisk sentralbyrås (SSB) ferske konjunkturrapport viser seg å holde stikk.

Økonomene i SSB spår en samlet lønnsvekst (nominell) de kommende fire årene på formidable 22 prosent, og de første 5,5 kommer i år.

Dessuten vil alle mann være i arbeid, slik at lønningsposene trolig er sikret. En stabil og ekstremt lav arbeidsledighet under 3 prosent er hva vi kan forvente de neste fire årene.

For samme periode (2007 - 2010) forventes konsumprisindeksen å øke med skarve 5,7 prosent. For den jevne mann og kvinne er dette svært gode nyheter. De varsler om gode muligheter for en fire-årig kjøpefest, som ikke en gang økte renteforventninger kan dempe.

Boliglån til 6 prosent

Siden forrige konjunkturrappport har SSB justert opp renteanslaget for 2009 fra 4,3 prosent til et rundt femtall. Dette forklarer de hovedsakelig med at forventet rente i euroområdet er blitt justert opp, og at dette trolig vil føre til at Norges Bank vil heve renta mer enn SSB tidligere har lagt til grunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer