Stabil vekt styrker hjertet

Ungdom som holder vekta stabil har lavere risiko for hjertelidelser senere i livet enn de som stadig forandrer vekt.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om man har noen kilo for mye, anbefales man å holde vekta stabil. Dette viser en amerikansk undersøkelse. Studien inkluderte 5000 personer som ble fulgt over 15 år.

Ved å holde vekta stabil, vil du også redusere risikoen for metabolsk syndrom. Syndromet kan føre til hjertelidelser.

Av deltakerne som holdt vekta stabil, hadde bare 3,6 prosent fått metabolsk syndrom etter 15 år. 18 prosent av de som stadig skiftet vekt hadde fått syndromet.

- Vektstabilitet kan være lettere å oppnå enn stadig vekttap for mange, og det er en klar fordel i å beholde stabil vekt, konkluderte Donald Lloyd-Jones på American Heart Associations konferanse.

I løpet av undersøkelsen testet forskerne forholdet mellom vekt og senere hjerte- og karsykdomsrisiko. De fant ut at når BMIen økte, oppsto det hos gjennomsnittet større risiko for hjerte- og karsykdommer.

Av deltakerne hadde mer enn 80 prosent ustabil vekt i løpet av årene. Det hadde negativ påvirkning på hjertet. 18 prosent av deltakerne hadde stabil vekt og ingen stor forandring i risikofaktoren.

 

Mozon.no, 12.11.2004

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.