Stabile fastrenter i Lånekassen

Kun små justeringer av rentene fra 1. mars.

NYE SATSER: Anne-Berit Herstad er i dag ute med et nytt fastrentetilbud til deg som har studielån i Lånekassen. Men det er ingen grunn til å la seg friste. For de fleste lønner deg seg med flytende rente. Foto: Lånekassen
NYE SATSER: Anne-Berit Herstad er i dag ute med et nytt fastrentetilbud til deg som har studielån i Lånekassen. Men det er ingen grunn til å la seg friste. For de fleste lønner deg seg med flytende rente. Foto: Lånekassen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er igjen mulig å binde renten på studielånet hos Lånekassen. Ønsker du å binde renten, må du gjøre det i perioden 1.–12. februar. Den nye renten vil i så fall være gjeldende fra 1. mars.

– Mens vi hadde en renteoppgang i høst og en liten nedgang på begynnelsen av 2014, holder fastrentene seg stabile ut april, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

For de fleste er dagens tilbud noe man bør si nei til.

Blant kunder som har inngått fastrenteavtaler tidligere, viser nemlig Lånekassens egne tall at åtte av ti har tapt på det.

Slik er de nye satsene

Dagens tilbud fra Lånekassen har kun marginale justeringer sammenlignet med forrige fastrentetilbud.

Mens tre års fastrente synker med knappe 0,1 prosentpoeng, stiger ti års fastrente med det samme. Fem års fastrente holdes uendret.

Disse satsene gjelder fra 1. mars:2,673 prosent for tre års bindingstid3,162 prosent for fem års bindingstid3,941 prosent for ti års bindingstid Flytende studielånsrente vil fra 1. mars være 2,477 prosent.

Interessen for fastrentelån er generelt høyere når denne rentesatsen er lavere enn den flytende renten. Det er ikke tilfelle med dagens tilbud. Ønsker du likevel å binde renten, må du søke om det på Dine sider på lanekassen.no. Her kan du logge inn med BankID.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer