Stadig billigere internett

Telenor ligger lavest for vanlige brukere, men prisene synker over hele linjen.

Publisert

Siden dereguleringen av telesektoren for omkring tre år siden, har surfeprisene på internett sunket jevnt og stadig. I august 1998 kom Telenor som første selskap med Frisurf - tilbudet som gjorde at man kunne være på nettet uten å betale noe annet enn tellerskritt. Minuttaksten var 30 øre i arbeidstiden og 20 øre på kveldstid og i helgene.

Nesten før pressemeldingen var sendt ut, hadde en rekke konkurrenter lansert sine nye "gratis" internettilbud. Fremst i rekken av konkurrenter har hele tiden Tele2 stått, men de siste månedene er det ferskere aktører på det norske markedet som har hatt de beste tilbudene. Først Netcom, som tidligere utelukkende var en leverandør av mobile tjenester, og nå i det siste WorldOnline, LibertySurf og CyberCity.

WorldOnline og LibertySurf har samtidig kjørt store kampanjer hvor budskapet er at det går veldig fort når man surfer ved hjelp av selskapenes noder. Vel, har man ISDN, går det med 64 K uansett, og farten på utenlandsforbindelsene er god hos alle leverandører.

Hele tiden har Telenor ligger relativt høyt i pris, og det er ikke så rart. Selskapet har hatt flest kunder, og derfor mest å tape på å senke prisene. Angriperne har innledningsvis bare hatt noen få tusen kunder, og de utenlandske morselskapene har kunnet kjøpe seg kunder i Norge ved å droppe prisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer