Stadig dårlige poteter

- Når det regner, rister potetopptakeren av jorden og lager samtidig skader på potetene.

Alle var skadet: Vi plukket sant å si ut de peneste potetene i løsvekt på Rema, men så ikke veldig nøye på dem: Alle hadde skader. Foto: Jon Erland Madsen
Alle var skadet: Vi plukket sant å si ut de peneste potetene i løsvekt på Rema, men så ikke veldig nøye på dem: Alle hadde skader. Foto: Jon Erland Madsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tidligere var det en god del kontroller med potetkvaliteten, men dette har blitt trappet ned, sier Johannes Værdal i Mattilsynet. - Nå er det nesten ingen ting.

Kjære leser, som vanlig er det på bakgrunn av våre personlige, rystende erfaringer med den lokale potetkremmeren vi tar affære. Vi plukket poteter i løsvekt fra bingen i hjørnet, men alltid var det noe i veien med dem. Det var kutt fra opptaksutstyret, med begynnende råte i kuttene, det var støtskader, det var groer, det var grønnskjær og av og til var de myke, nesten visne.

Denne matvarekjeden er stadig billigst!

- Det er nå aktørene selv som følger med på potetkvaliteten, sier Værdal. - Det er klare standardkrav til matpoteter hva gjelder antallet og størrelsen av akseptable skader. Disse later ikke til å ha blitt fulgt her.

- Har leverandørene i verdikjeden for poteter noe insitament til å følge standardene?

- Det er svært lave priser på poteter. For å være littegrann stygg: Jo mindre de plukker bort, jo mer har de å selge. Om det hadde vært slik at topp kvalitet gir høyere pris, hadde det vært mer interessant å foreta en nøyere kvalitetskontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer