Bolig- og leiepriser april 2021

Stadig dyrere å leie

Flere unge ønsker å bo i kollektiv - og det er det to grunner til.

FØRSTEGANGSKJØPER: Det er ikke lett for unge å komme seg inn på boligmarkedet, spesielt i de store byene. Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand gir råd til deg som er førstegangskjøper. I saken under kan du lese at det også blir stadig dyrere å leie. Vis mer
Publisert

Da Eiendom Norge la fram nye boligpristall for april, kunne de konstatere at prisene for å eie fortsetter å øke:

Boligprisene steg med 0,2 prosent i april, men korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,1 prosent. Dermed er boligprisene nå 12,2 prosent høyere enn for ett år siden.

- I april har imidlertid boligprisene utviklet seg svakere enn normalt for måneden. Unntaket er Kristiansand og Stavanger, hvor prisene steg kraftig, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i pressemeldingen deres.

Leieprisene knuser mars-rekorden

Det er imidlertid ikke bare det å kjøpe bolig som blir dyrere - leieprisene fortsetter nemlig også å øke:

I snitt kostet det 10 216 kroner å leie en bolig i Norge i april, og det er 1,6 prosent høyere enn rekordmåneden mars, samt hele 4,8 prosent økning fra april i fjor, viser indeksen til Husleie.no.

- For mars målte vi for første gang i historien en snittleiepris på over 10 000 kroner for Norge som helhet, men nå har altså snittprisen økt enda mer, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer