Mindre trafikk i Oslo-området i august:

Stadig færre fossilbiler passerer bomringene

Oppgang i antall passeringer av elbiler.

Stadig færre fossilbiler passerer bomringene
Publisert

Langt færre bensin- og dieseldrevne biler passerte bomringene i Oslo og Bærum i august i år, sammenliknet med samme måned i fjor.

Det viser foreløpige tall fra Fjellinjen, som bekrefter trenden fra i vår.

Færre fossildrevne biler

Tallene viser en nedgang for fossildrevne biler med hele 873 000 færre passeringer, som er en nedgang på nesten 4 prosent fra samme tid i fjor.

Også det totale antallet passeringer har gått ned, med nesten 400 000 færre passeringer, dette til tross for at flere elbiler enn i fjor har passert bomringene.

– En økning på 492 000 elbilpasseringer ble motvirket av 873 000 færre passeringer med fossildrevne biler. Dette ga en total trafikknedgang på 381 000 passeringer, sier økonomidirektør i Fjellinjen, Magne Liestøl Larsen.

Elbilandelen fortsetter å øke

Elbilandelen i august var på 17,4 prosent, det er en økning fra 12,0 prosent i august 2017.

Kilde: Fjellinjen
Kilde: Fjellinjen Vis mer

Fordelingen på drivstoffgruppene bensin, diesel og nullutslipp (el- og hydrogen) er målt for hele døgnet. Tallene i tabellen viser utviklingen for alle bomstasjonene i både Oslo og Bærum fra mars til og med august 2018.

Den langsiktige trenden med nedgang i andel diesel- og bensinbiler og økning i andel elbiler fortsetter i august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer