Stadig flere blir tatt i tollen

Sprit, sigaretter og vin ligger øverst på smuglernes toppliste.

Toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse kan fortelle at Tollvesenet har gjort flere beslag hittil i år enn i samme periode i fjor, Foto: Bård Gudim/Tollvesenet
Toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse kan fortelle at Tollvesenet har gjort flere beslag hittil i år enn i samme periode i fjor, Foto: Bård Gudim/Tollvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tollvesenet har hatt mye å gjøre i løpet av årets seks første måneder.

Hittil i år har de gjort rundt 18.300 beslag, en betydelig økning fra året før. Dette viser tall fra Tollvesenets halvårsstatistikk, som ble presentert i dag.

Det er beslag av alkohol, sigaretter, valuta, piratkopierte varer, samt hasj og marihuana som øker mest sammenliknet med fjorårets tall.

SE BILDENE: Årets frekkeste - eller dummeste - smuglere

Storsmugling

Du har kanskje tatt med deg en flaske cognac eller en kartong røyk for mye over grensen, men det er ikke denne småsmuglingen som slår ut på statistikken.

– Dette er organisert og profittmotivert smugling. Det er ikke uvanlig at tollerne avdekket partier på 2.000-3.000 liter øl, og ofte finner tollerne både brennevin, vin og øl i smuglernes kjøretøy, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse, i en pressemelding.

Sammenlagt avdekket tollerne forsøk på smugling av 275.000 liter alkohol første halvår 2011, en økning på 20.000 liter i forhold til de seks første månedene i fjor.

I tillegg klarte tollerne å stoppe innførsel av 4,7 millioner sigaretter, det høyeste tallet på fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer