Stadig flere blir tatt i tollen

Visse rekorder bør ikke brytes.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tollvesenets beslagstall for første halvår 2009 er dyster lesning, for på nesten alle områder er det økning i antallet beslag.

Hvorvidt økningen skyldes økte kontroller, at tollerne har blitt flinkere, eller generell økning av smuglingen vil nok variere etter område. Uansett forklaring er imidlertid moralen enkel: Ikke la deg friste, sjansen er stor for at du blir tatt - og bøtene er saftige.

Mer vin, brennevin og sigaretter

Totalt ble det beslaglagt 24 000 liter vin dette halvåret, mot 20 000 liter første halvår 2008, og også brennvinsbeslaget har økt fra drøyt 17 000 liter første halvår i fjor til 19 500 liter i år.

Når det gjelder øl er det imidlertid en liten nedgang, fra 132 000 liter til 129 000 liter de seks første månedene i 2009. I første halvår 2009 beslagla tollerne dessuten over fire millioner sigaretter og hele 16 tonn kjøttvarer.

Og mye penger

Men alkohol og tobakk til folket er ikke nok, for også store pengesummer blir beslaglagt. Totalt avslørte tollerne smugling av 18 millioner kroner i valuta første halvår.

Det er nemlig ikke tillatt å ta med seg mer enn 25 000 kroner i betalingsmidler inn og ut av Norge uten å deklarere pengene for Tollvesenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer