Stadig flere designanlegg

I Pioneer nye hjemmekinopakke får du surroundreciever, dvd-spiller og opptaker - samt harddisk. Alt plassert i en lekker liten enhet. Men hva er egentlig plussene og minusene med designanleggene?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at de store Hi-Fi-produsentene ser at markedet har lyst på små hjemmekinoenheter som også kan gi akseptabel hjemmekinofølelse. I begynnelsen av september kom f.eks. Sony og Philips med tre nye alternativer i klassen.

Vi har ikke testet dette Pioneer-anlegget, men noterer i margen at harddiskopptageren er bygget over samme lest som den rene DVD-opptakeren vi testet i september. Det er et meget bra tegn, der var nemlig brukervennligheten satt i fokus og kvaliteten var god.

Her får du også Chase Play-funksjonen, det vil si at du kan ta opp fotballkampen, og se på kampen fra begynnelsen mens opptaket pågår. Denne finessen er unektelig praktisk.

RCS-9H lanseres i november, og skal ha en veiledende pris på 14.998 kroner. Trykk her for å se bilder av anlegget.

Plassbesparende

Den udiskutable fordelen med designanleggene er at de er plasseringsvennlige. Spesielt for deg som bor i leilighet kan dette være det avgjørende momentet. For ikke bare er lyd og avspillingsenhetene små, også høyttalerne er enkle å plassere. Hvis ikke høyttalerne er av bokhylletypen, er de som oftest slanke og tynne. Bassen sikres som regel av en subwoofer med innebygget forsterker. Flere produsenter har også begynt med trådløse høyttalere, noe som er et pluss fordi det forenkler kabelrotet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.