Stadig lån til pipa

Det har ikke vært billigere å ha gjeld siden 2004. Og du får låne 100% til bolig.

Gjeldsfellen stadig åpen Bankene tilbyr stadig 100% finansiering og særlig unge "førstehjemskjøpere" får slike, tilsynelatende rimelige tilbud.
Gjeldsfellen stadig åpen Bankene tilbyr stadig 100% finansiering og særlig unge "førstehjemskjøpere" får slike, tilsynelatende rimelige tilbud. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2004 bød på de laveste rentene noensinne. Dette var året da europeiske sentralbanker med lave renter muligens la grunnlaget for at finanskrisen fire år senere ble så dyp.

3,45% for 100%

Det er vanlig å rangere boliglån etter sikkerhet, da det er vanlig at bankene tar lavere rente om du bare låner 30% av boligverdien enn om du låner 100%. De kan jo selge boligen din om du misligholder lånet, og med bare 30% belåning vil de være sikre på å få tilbake pengene, nær sagt uansett utviklingen på boligmarkedet.

Derfor er det overraskende at den laveste renten i skrivende stund gis for lån helt opp til boligens låneverdi. Det gjelder flere av de såkalte førstehjemslån, blant annet det billigste boliglånet på listen, fra Sparebank1 Telemark. Prisen forutsetter at du er kunde i banken fra før, at du enten bor i distriktet eller at boligen du skal kjøpe ligger der.

Storbankene gjør det også godt

Vanligvis er det småbankene som dominerer Finansportalens prisliste for boliglån, men i skrivende stund ligger DnbNor og datterselskapene Nordlandsbanken og Postbanken også godt an. Statsministerens forlover, som er toppsjef i DnBNor, har jo hevet grådig innpå med funding fra en skreddersydd redningspakke, og fremstår nå med nye muskler, både på børsen og i markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer