Stakkars amerikanere

Finanskrisen rammer familiens bowlingkveld, og Kennys DVD-samling.

Publisert
Sist oppdatert

I Mountain House i California har 90 prosent av huseierne mer lån enn hva hjemmene deres er verdt. Dette er, ifølge New York Times, fordi husenes verdi er så lav.

Huseierne i Mountain House er under vann, ifølge NY Times, og den gjennomsnittlige huseieren i denne byen går for øyeblikket 122.000 dollar i "underskudd".

NY Times har besøkt den lille californiske byen, og mener at besøket viser hvordan finanskrisen bidrar til en sakte nedbryting av amerikansk økonomi. Og dessuten hvordan familier som sliter med høyt huslån, må begrense forbruket sitt.

Hvordan skal dette gå? Verdensøkonomien raser, men nedturen vil ikke vare evig

- Ikke noe familiekveld på bowlingen, ingen middager ute og ikke noe kino, sier Marcie og Jerry Martinez til NY Times.

Flere butikklokaler i den lille byen er tomme.

- Før sommeren var det ok, men ikke nå. Kundene sier de ikke har råd til å sette på negler, sier My Phan, eier av Hailey Nails and Spa, til NY Times.

Barnemøbler er heller ikke en hit lenger, og ikke overraskende sliter også en av de lokale bankene. I banken er det en plakat, der det står "Someday we’ll owe a lot less than we thought" (En dag skylder vi mye mindre enn vi trodde), ironisk nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer