Stans vekslingssnyteriet

DinSide ble belastet i norske kroner i Dublin, men fikk tilbake snytetillegget.

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal være de første til å innrømme at det kan være en viss avstand mellom liv og lære, selv for en forbrukerjounalist, men vi har etterhvert lært at du skal lese visakvitteringen nøye når du betaler i utlandet. Vi skulle ut med drøyt 5.000 kroner for leiebilen, inkludert et depositum, i skranken til Enterprise Rent-a-car i Russel street i Dublin. På kvitteringen sto det: "Jeg erkjenner at jeg har bedt om å få betale regningen i norske kroner".

- Hva er dette? jeg har ikke bedt om å få betale i norske kroner.

- Jeg beklager, sa leiebilmannen og viste meg kortterminalen. - Det er ikke noe spørsmål om valuta her. Jeg har ikke noe valg, jeg må belaste deg i norske kroner.

På kvitteringen sto også valutakursen. Den var 9,50 kroner for én euro, anslagsvis 5% dårligere enn vekslingskursen i banken. Vi var snytt for 250 kroner.

- Kan du reversere transaksjonen? Jeg foretrekker å betale kontant.

- Jeg kan dessverre ikke det, og du må uansett betale for leiebilen med et kredittkort, slik at vi kan belaste deg om du skulle skade bilen eller pådra deg trafikkbøter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer