Står du også på svartelisten?

Rundt 190.000 nordmenn blir betraktet som dårlige betalere, viser ny statistikk. Heldigvis finnes det måter å slette gufne betalingsanmerkninger.

SVARTELISTE: Nær 200.000 nordmenn har betalingsanmerkninger. Disse vil blant annet ha problemer med å få lån. Foto: Colorbox.com
SVARTELISTE: Nær 200.000 nordmenn har betalingsanmerkninger. Disse vil blant annet ha problemer med å få lån. Foto: Colorbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen vil ha dem, og når du først får dem er det vanskelig å rydde opp igjen. Statistikk fra kredittinformasjonsselskapet Experian viser at 190.257 nordmenn blir betraktet som dårlige betalere, det vil si at de har én eller flere betalingsanmerkninger.

Nesten 65 prosent av alle anmerkingene tilhører menn, og utgjør et skyldig beløp på svimlende 20,6 milliarder kroner. Kvinner, som står for de resterende 35 prosentene anmerkninger skylder nær 6 milliarder kroner.

Tallene fra Experian viser at i løpet av det siste året har antallet personer med betalingsanmerkninger gått noe ned, mens summen av de negative anmerkningene har gått opp med mellom 3 og 5 milliarder kroner det siste året.

LES OGSÅ: Betaler du ikke nå, blir det veldig dyrt

- Store konsekvenser

Det å ha en eller flere betalingsanmerkninger er lite hyggelig for den det gjelder.

- Konsekvensene er store. Man får for eksempel ikke boliglån eller andre typer lån. Man får heller ikke lov til å tegne telefonabonnement. Det å handle på kreditt blir dessuten svært vanskelig, forklarer forbrukerøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB NOR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer