I California, i USA, står nervøse bankkunder i kø utenfor boligbanken IndyMac, som kollapset på børsen, ifølge Dagbladet.no.
Hvordan påvirker krisen oss?
USAs Sentralbank har tatt over administrasjonen av IndyMac, og lover at kundenes penger er trygge. Det kan riktignok ta flere år før de får tatt ut, eller brukt pengene sine. Men myndighetene lover et innskudd på maks 500.000 kroner per kunde. Før kundene kan få resten av sparepengene sine må sentralbanken rydde opp i IndyMacs økonomi.
Røverkjøp på Floridas boligmarked
Fredag kollapset IndyMac etter at kunder har tatt ut 6,6 milliarder de siste to ukene, mye på grunn av negative oppslag i mediene. Kundeflukten kan også komme av den mistroen amerikanske bankkunder har til bankene, ifølge Dagbladet.no.
Vil sikre amerikanske boligbanker
Myndighetene har laget hjelpetiltak for å hindre at flere banker kollapser, for å unngå fullstendig kollaps. Det vil også innskrenke skaden av ringvirkningene utenfor USA, ifølge Dagbladet.no.
Tøff tid
George W. Bush, USAs president, prøver å beroligge folk. - Vi går gjennom en tøff tid. Men økonomien vokser, forbrukerne bruker penger, eksporten fortsetter å øke og amerikansk produktivitet er fortsatt høy, sa Bush på en pressekonferanse tirsdag, sa Bush på tirsdag, ifølge en pressemelding fra Ntb.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger