Ukraina-krigen:

– Står klare til å stanse salget

Polet har flere russiske varer i sortimentet.

KAN RYKE: Den russiske vodkaen kan forsvinne fra Vinmonopolet. Foto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto/Shutterstock/NTB
KAN RYKE: Den russiske vodkaen kan forsvinne fra Vinmonopolet. Foto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdenssamfunnet strammer til mot Vladimir Putin og Russland. Luftrom stenges, og landet utelukkes fra stadig flere ting i verden.

Russerne er verdenskjent for sin vodka, og før helga meldte Reuters at kanadiske myndigheter stanser salget av alle russiske alkoholholdige drikkevarer.

Her til lands er det imidlertid ikke snakk om å gjøre det samme per nå.

Halvor Bing Lorentzen er kommunikasjonsdirektør for Vinmonopolet. Han forteller at de har 19 forskjellige russiske varer fra tre grossister i sitt sortiment. Samtlige untatt en av disse er bestillingsvarer. Altså ikke noe som Vinmonopolet sender ut til alle butikkene.

– Det kan være at noen butikker har disse varene i hyllene lokalt.

Han forteller at Vinmonopolet vil følge de sanksjonene som Norge bestemmer seg for.

– Vi er et monopol, med likebehandlingskrav, og kan ikke drive egen politikk på dette feltet, men følger myndighetenes anbefalinger. Det er ingen andre steder å få kjøpt disse varene, forklarer han og sier videre:

– Foreløpig er jo sanksjonene mot Putin og folk rundt han, og ikke mot det russiske folk, men vi følger situasjonen fortløpende og står klare til å stanse salget av russiske produkter om myndighetene anbefaler det, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer