Start din egen nettbutikk!

Med en PC og et internettabonnement kan du nå ut til millioner av kunder i hele verden. Potensialet for å sitte hjemme i sofaen og tjene penger er dermed stort. Men hvor enkelt er det å starte din egen nettbutikk, og hvor mye koster det?

Helse og kosmetikk, er de nye bestselgerne på internett.
Helse og kosmetikk, er de nye bestselgerne på internett. Vis mer
Publisert

Ifølge det amerikanske markedsbyrået Forrester Research var det i 1997 over 55 millioner mennesker som hadde handlet på nett. I år taler mye for at tallet har økt med 50 %.

Online-handel vinner stadig flere og flere kunder, og undersøkelsen viser at det nå er like mange menn som kvinner som handler på nett.

Hva selger mest?

Skal du starte din egen nettbutikk er det viktig å være klar over at ikke alt bør selges via Internett. Ifølge Forrester Research er det lettest å selge produkter som koster under 500 kroner. Nettbutikker som selger CDer, bøker, og blomster har hatt størst nettsuksess til nå, og flere av dem har blitt børsnotert. Butikker som selger gaveartikler, leketøy, eller kosmetikk, er også i ferd med å vinne frem.

Det kan også se ut til at det er lettest å selge merkevarer, ettersom kunden har et forhold til produktet fra før. Med mindre du markedsfører dine produkter agressivt, skal det alltid mye til for å få internettkunder til å kjøpe et totalt ukjent produkt. Internett kan likevel være det stedet du raskest klarer å bygge opp et merkenavn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer