Start en aksjeklubb!

Enten du er nybegynner eller har litt erfaring med aksjekjøp, kan det lønne seg å danne en aksjeklubb. 10 hoder tenker bedre enn ett, og risikoen ved å kjøpe aksjer kan reduseres ved at flere følger med på markedet.

En aksjeklubb kan gi deg både intellektuell og økonomisk avkastning. Foto: tore
En aksjeklubb kan gi deg både intellektuell og økonomisk avkastning. Foto: tore Vis mer
Publisert

Aksjekjøp er ikke forbeholdt økonomer og spesielt interesserte. Istedenfor å overlate sparepengene dine til en fondsmegler og håpe på det beste, kan du få mer utbytte av dine investeringer ved å opprette en aksjeklubb. Skaff fra 5 til 15 venner, og sett av et beløp hver måned som dere kjøper aksjer for. Alle medlemmene kan så gi sin kjøpsanbefaling, eller dere kan la det gå på rundgang.

Aksjeklubb

Mange aksjeklubber består av venner, familie eller arbeidskolleger. De møtes for eksempel en gang i måneden for å diskutere hva slags selskaper man skal investere i, eller selge seg ut av. Medlemmene setter inn et avtalt månedlig beløp på en felles bankkonto, og veksler på å innhente informasjon eller foreta investeringsbeslutninger.

Aksjeklubber er også et nyttig verktøy for å lære mer om verdipapirer og aksjemarkedet generelt. I noen klubber inviterer man for eksempel gjester til å holde foredrag. Eller man kan la et av medlemmene gi et sammendrag av den siste boken til Gjelsten eller Trygve Hegnar… mulighetene er mange.

Fordel oppgaver

Det er også vanlig at medlemmene får som oppgave å sette seg inn i betaverdi, p/e, eller offshore markedet, som så blir formidlet videre til forsamlingen ved neste møte. Det er også lurt å dele aksjemarkedet mellom medlemmene. En person ser på bankaksjer, andre gjør seg kjent med shipping, og noen følger med IT-bedrifter. På denne måten kan man i fellesskap lære mer om aksjemarkedet, samtidig som klubben og medlemmene er konstant oppdatert på markedsutviklingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer