Start med selvangivelsen i dag

I dag har du knappe tre uker på deg til å oppnå en strømlinjeformet april-måned - og nyte påskeferien i fulle åndedrag.

Publisert
Sist oppdatert

Om knappe tre uker fra i dag starter det som årlig er et eventyr for noen - for andre et rent og skjært dokumentmareritt.

Mandag 3. april starter Skatteetaten utsendelsen av selvangivelser til de tusen hjem. Alle får en måned på seg til å raske sammen dokumentasjon, og sende inn sin økonomiske årsberetning på ære og samvittighet den 30. april.

Vi minner om at årets påskeferie er fra 10. til 17. april, og at mange står i fare for å få ødelagt dyrebare feriedager hvis ikke arbeidet med selvangivelsen krympes til et minimum.

Vårt viktigste råd for en vellykket april er:

Gjør fotarbeidet nå

Lønns- og trekkoppgave fra arbeidsgiver og årsoppgaver fra banker, trygdeetaten, barnehage og så videre skal ha kommet i januar. Opplysningene i disse oppgavene er også sendt til Skatteetaten, og er grunnlaget for hvor mye skatt du skal betale. Oppgavene er derfor viktige dokumenter for selvangivelsen din. I selvangivelsen som du får i april finner du igjen de fleste av disse opplysningene.

Aller helst skulle du ha kontrollert at alt dette har kommet hjem til deg i januar, men slutten av mars får holde, for vanlige etternølere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer