Starter dagen med lakris

En frokost kan bestå av mye forskjellig. Noen kutter frokosten helt.

I en dansk undersøkelse kommer det fram at noen velger å spise lakris til frokost.  Foto: Flickr.com
I en dansk undersøkelse kommer det fram at noen velger å spise lakris til frokost. Foto: Flickr.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at det er en klar sammenheng mellom hva barn spiser til frokost og hvordan de presterer på skolen. Men i kampen mot klokken og dårlig matlyst er det ikke alltid like lett å forene teori og praksis.

Spis riktig frokost

I hvert fall ikke i Danmark. For her har hver tredje person mellom 15 og 29 år kuttet ut frokosten helt. Det viser tall fra en undersøkelse som FDB Analyse står bak, ifølge Politiken.

De urovekkende tallene viser i tillegg at en del unge har funnet opp nye og svært alternative frokostvarianter. Noen starter for eksempel dagen med å spise lakris, mens andre sier de gjerne nyter en porsjon spagetti.

Sjekk disse frokostene – snart kan de bli forbudt!

Riskrem til frokost

Andre skrekkeksempler er de som glemmer anbefalingene om å spise fullkorn og drikke mager melk, men spiser for eksempel en skål med riskrem eller en porsjon "øllebrød" (en slags grøt laget av rugbrød lagt i vann) med fløte.

Dropp denne frokostblandingen

En frokost som består av mye fett, eller en frokost som ikke består av noe som helst, er imidlertid verken er god eller riktig måte å starte dagen på. Det er de fleste ernæringsfysiologer enige om, ifølge Politiken.

- Man blir uopplagt, rastløs og sløv, i stedet for å være konsentrert på skole eller jobb. Det går utover læringsevnen, og humøret påvirkes. Man blir trøtt og irritabel, sier ernæringskonsulent Marin Kreutzer.

Og de tar feil de som tror at man går ned i vekt av å kutte frokosten.

Hvilken smoothie er sunnest?

Sånn er ikke virkeligheten

Det er svært få, hvis noen, slankekurer som anbefaler at du hopper over frokosten for å gå ned i vekt.

- Hvis du dropper frokosten, er sannsynligheten desto større for at du kaster deg over en godteripose eller en cola senere på dagen, forklarer Ginny Rhodes, formann ved Foreningen af Kliniske Diætister, ifølge Politiken.

Ned i vekt med frokostegg

Forskning viser tvert at inntak av frokost kan gjøre det lettere for folk å bli kvitt overflødige kilo.

Hvis man vil være frisk fra morgenen av, og holde en slank linje, bør man sørge for å få i seg frokost, lyder rådet fra ekspertene.

- Men man må styre unna de raske karbohydratene som hvitt brød med Nugatti. Man bør heller velge rugbrød og grove boller. Havregrøt og havregryn er også en fin ting å begynne dagen med, så lenge man ikke heller hele sukkerskålen over, sier Ginny Rhodes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer