Starter dagen med lakris

En frokost kan bestå av mye forskjellig. Noen kutter frokosten helt.

I en dansk undersøkelse kommer det fram at noen velger å spise lakris til frokost.  Foto: Flickr.com
I en dansk undersøkelse kommer det fram at noen velger å spise lakris til frokost. Foto: Flickr.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at det er en klar sammenheng mellom hva barn spiser til frokost og hvordan de presterer på skolen. Men i kampen mot klokken og dårlig matlyst er det ikke alltid like lett å forene teori og praksis.

Spis riktig frokost

I hvert fall ikke i Danmark. For her har hver tredje person mellom 15 og 29 år kuttet ut frokosten helt. Det viser tall fra en undersøkelse som FDB Analyse står bak, ifølge Politiken.

De urovekkende tallene viser i tillegg at en del unge har funnet opp nye og svært alternative frokostvarianter. Noen starter for eksempel dagen med å spise lakris, mens andre sier de gjerne nyter en porsjon spagetti.

Sjekk disse frokostene – snart kan de bli forbudt!

Riskrem til frokost

Andre skrekkeksempler er de som glemmer anbefalingene om å spise fullkorn og drikke mager melk, men spiser for eksempel en skål med riskrem eller en porsjon "øllebrød" (en slags grøt laget av rugbrød lagt i vann) med fløte.

Dropp denne frokostblandingen

En frokost som består av mye fett, eller en frokost som ikke består av noe som helst, er imidlertid verken er god eller riktig måte å starte dagen på. Det er de fleste ernæringsfysiologer enige om, ifølge Politiken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer