Startlån for boligtrengende

Topplån eller fullfinansiering til landets laveste boliglånsrente. Pengene finnes, men du må presse kommunen for å få kloa i dem.

Publisert
Sist oppdatert

Startlån fra Husbanken skal være tilgjengelig for de som trenger hjelp med boligkjøpet.

- Dette er et høyt prioritert område for oss, og det skal ikke stå på pengene. I praksis vil alle søknader fra kommunene til Husbanken om startlånmidler bli innvilget, sier kommunikasjonsrådgiver Tor Christensen i Husbanken til DinSide.

Christensen sikter til Husbankens relativt nye tilbud om startlån til unge i etableringsfasen. For tiden er den nominelle renten 2,6 prosent, og uovervinnelig på vår prisliste over alle landets boliglånsrenter.

"Den typiske startlånkunden er ung og enslig, tjener under 300 000 kroner - og hun bruker lånet til å kjøpe en brukt bolig", skriver Husbanken på sine hjemmesider.

Siden tilbudet om startlån ble innført i 2003, har søknadene seget inn til Husbanken fra norske kommuner, og stadig flere har fått det mindre vanskelig i etableringsfasen, både første og andre gang.

Det er flest yngre personer som får startlån. I 2004 var om lag halvparten av mottakerne under 35 år, mens kun 6 prosent av dem som fikk startlån var 60 år eller eldre. Et flertall av husstandene som har fått utbetalt startlån, har en samlet brutto årsinntekt under 300 000 kroner. I denne bruttoinntekten inngår statlig bostøtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer