Statlig millenniumgave til deg!

Et utvalg har akkurat levert rapporten om "flatere skatt" til Finansdepartementet med forslag til nye skatteregler. Dersom regjeringen ønsker, kan utvalgets anbefalinger få virkning fra ligningsåret 2000. DinSide har tallene som viser hva endringene vil bety for deg.

Tjener du 400.000 i 2000? Da får du mange tusen i skattelette.
Tjener du 400.000 i 2000? Da får du mange tusen i skattelette. Vis mer
Publisert

DinSide har sett nærmere på Finansdepartementets utredning om flatere skatt. Hovedformålet med utredningen har vært å kartlegge mulige fordeler og ulemper ved et flatere skattesystem som reduserer forskjellen mellom marginalskatten på arbeids- og kapitalinntekter. Dersom regjeringen vil kan skatteutvalgets vurderinger trå i kraft for inntektsåret 2000.

Utvalget har laget seks forskjellige modeller. En sterk begrensning i utvalgets arbeidet har vært at forslag til eventuelle omlegginger ikke må føre til endrede skatteinntekter for det offentlige. Etter samtaler med flere medlemmer av utvalget har vi valgt å konsentrere oss om modell nummer fem. Ifølge utvalgsmedlemmene er det denne som stemmer best overens med hensyn til utvalgets opprinnelige mandat og konklusjoner..De viktigste endringene i modellen sammenlignet med dagens skatteregler er: (hele modellen finner du nederst på siden)

Satsen for utregning av alminnelig inntekt/kapitalinntekt, renteinntekter/rentefradrag økes fra dagens 28 prosent til 30 prosent.

Reduksjon av toppskatten fra 9,5 til 4,5 prosent. (innslagspunkt 248.000 kroner)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer