Stavanger

Stavanger kommune innvilget kun 150 av 400 - 500 søknader om etableringslån i fjor.

Publisert

- Hovedårsaken til dette er at mange som har fått innvilget etableringslån, ikke finner en bolig innenfor de økonomiske rammene de har. Boligprisene er så høye at de rett og slett ikke har råd, forteller Torill Berntsen i Bolig-, bygg- og eiendomsetaten i Stavanger kommune.

Følger Husbanken

I Stavanger følger de Husbankens normer i større grad enn i andre bykommuner. Etableringslån gis til toppfinansiering, altså egenkapitalen til kjøp av bolig. Kommunen opererer ikke med noe fast maksimalt beløp.

Vanligvis gis etableringslån på 200 - 300.000 kroner. Etableringslån gis også til utbedring av bolig og refinansiering av dyre private boliglån.

Inntektsgrensene for etableringslån er de samme som for husbanklån - 225.000 kroner årlig for en husstand med en inntekt. I tillegg kommer 20.000 kroner per ekstra familiemedlem. Kommunen åpner imidlertid for skjønn i gitte tilfeller. Tjener husstanden mindre enn dette, gis boligtilskudd.

Mange utleieboliger

Boligtilskudd for boligkjøp gis for 10 -20 prosent av kjøpesummen. Kun i spesielle tilfeller gis tilskudd på 30 prosent. Kommunen gir dessuten tilskudd til utbedring og tilpasning av bolig, særlig til eldre og funksjonshemmede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer