Stemples som juksere

Barn som lider av migrene tas ikke alvorlig.

Et sunt kosthold kan hjelpe barn som lider av migrene Foto: Colourbox.com
Et sunt kosthold kan hjelpe barn som lider av migrene Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I førskolealderen er det like mye gutter som jenter som har migrene. Men fra rundt 11-årsalderen øker forekomsten blant jentene.

- Både blant foreldre og i skolen kan barn som lider av migrene oppfattes som late og puslete, men det er svært viktig at barn som lider av migrene behandles og får en tilrettelagt hverdag, sier forbundssekretær Linda Lintuen i Norges Migreneforbund til DinSide Helse.

Barn og unge har kortere anfall. De kan ha sterk hodepine i to-tre timer mens voksne har anfall som kan vare opptil tre døgn dersom de er ubehandlet eller feil behandlet.

- Under anfallene er barna ofte veldig dårlige - bleke, kvalme og med sterke smerter, opplyser forbundssekretær Linda Lintuen i Norges Migreneforbund til DinSide Helse.

Hun hadde selv mye hodepine som barn, og har i dag periodevis migrene.

les også: Tør du å la disse kurere deg?

Flere i hver klasse rammet

Ifølge Norges Migreneforbund er rundt 500.000 nordmenn plaget med migrene. Av disse har 30 prosent så alvorlig migrene at de jevnlig er borte fra arbeidet og har forringet livskvalitet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer