Stenger sex-klinikk

Daglig leder frykter flere aborter.

Mange unge fortviler over at klinikken må holde stengt i november og desember.   Foto: colourbox.com
Mange unge fortviler over at klinikken må holde stengt i november og desember. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 37 års drift må Sex og samfunn (tidligere Klinikk for seksuell opplysning) stenge dørene i hele november og desember. Årsaken er at Oslo kommune kutter driftstilskuddet.

Ledelsen ved senteret frykter at antall aborter vil øke som følge av stengningen. Dessuten vil flere jenter kunne bli sterile på grunn av ubehandlet klamydia.

I år har det i gjennomsnitt blitt utført 56,4 konsultasjoner per åpningskveld ved klinikken, og to månders stenging vil derfor ramme om lag 1.500 pasienter.

Les også: Vil lære ungdom sex-ansvar

Stor fortvilelse

- Halvparten av disse ville oppsøkt oss for å få prevensjon, og halvparten for å teste seg for kjønnssykdom, sier daglig leder Siv Gamnes til DinSide Helse.

Hun forteller at fortvilelsen er stor både blant brukerne, og hos andre i helsetjenesten.

- Det finnes ingen gode alternativer til vår klinikk, og mange ungdommer er usikre på hvor de nå kan henvende seg. Helsestasjonene har begrenset åpningstid, og legevakten er ofte ikke et alternativ da det er for dyrt, sier hun, og legger til:

- Vi blir benyttet som et kompetansesenter av andre i helsetjenesten, og mange har gitt uttrykk for at de savner å kunne ringe for å få råd og hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer