Dagligvarebutikk stenger:

Stenger to av fem butikker

Se hvor du får tak i den britiske frossenmaten nå.

STENGER: To butikker stenger dørene. Foto: Elisabeth Dalseg
STENGER: To butikker stenger dørene. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor du i nærheten av en Iceland-butikk på Stovner eller i Asker, har du en sjanse til å gjøre et lite dagligvarekupp. Den britiske frossenmatkjeden Iceland har 40 prosent avslag på alle varer i romjula.

Årsaken er ikke like gledelig: Kjeden legger ned de to butikkene.

- Vi stenger to butikker til nyttår. Begge disse har en leiekontrakt som går ut, og vi ønsker ikke å fornye kontrakten, sier administrerende direktør Geir Olav Opheim til DinSide.

Asker-butikken er den første Iceland-butikken som åpnet i Norge.

- Den har hele tida hatt litt for lite areal, så det er ikke aktuelt å forlenge leiekontrakten her.

Butikken på Stovner hadde en ugunstig plassering, litt bortgjemt i kjøpesenteret på Stovner, så butikken hadde rett og slett ikke nok kunder.

Den britiske matvarekjeden åpnet første butikk i Norge i 2018, og har talt fem butikker på det meste. Når disse to stenger er det tre igjen: På Bekkestua, i Kristiansand og på St. Hanshaugen.

VIL ÅPNE FLERE: Geir Olav Opheim håper å få åpnet flere filialer av Iceland, samt øke salget gjennom andre forhandlere. Foto: Iceland
VIL ÅPNE FLERE: Geir Olav Opheim håper å få åpnet flere filialer av Iceland, samt øke salget gjennom andre forhandlere. Foto: Iceland Vis mer

At butikkene nå stenger betyr ikke at kjeden er i ferd med å stenge ned, skal vi tro Opheim.

- Vi er stadig på utkikk etter store lokaler, eller å selge gjennom andre kjeder.

I dag har selskapet avtaler med Oda, Europris og Gigabox, der du får kjøpt deler av utvalget.

- Vi opplever at forbrukerne er veldig interessert i varene våre, men det hjelper ikke om de er utsolgt, eller de ikke har noe sted å kjøpe dem.

Iceland er en britisk frossenmatkjede, og det er varene som har gitt kjeden navnet. Kjeden ble startet i 1970 og teller nå mer enn 1000 butikker, i underkant av 1000 av dem er i Storbritannia.

Selskapet har en klar miljøprofil, og har gått i bresjen for å kutte plast. De har også en sosial profil, og ga blant annet pensjonister rabatt under pandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer