Stengt

Dette må du vente med.

MÅ VENTE: Nå kan du ikke trykke på «Røde Kors»-knappen og heller ikke delta i Pantelotteriet legner. Reporter: Emma Dalen. Video: Privat. Vis mer
Publisert

Om du hadde tenkt deg til butikken for å pante flasker, og donere pengene til Røde Kors, må du vente til kalenderen sier 2024.

Lotteriet er nå nemlig stengt, melder Røde Kors i en pressemelding.

2023 ble et rekordår for Pantelotteriet. 21 heldige spillere har blitt millionærer, og det er delt ut omkring to millioner gevinster på mindre beløp.

Lotteriet drives med tillatelse fra Lotteri- og stiftelsestilsynet, som tillater en omsetning på 360 millioner kroner i året. Nå er denne grensen nådd, og lotteriet må stanse salget ut året. Røde Kors-knappen blir derfor ikke mulig å trykke på før i 2024.

KJØLESKAPET, ELLER?: Her får du svaret på om du bør oppbevare sjokoladen i kjøleskapet, eller i romtemperatur. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

- Vi er svært takknemlige for at stadig flere deltar i Pantelotteriet. Overskuddet går blant annet til vårt lokale arbeid i hjelpekorps, med barn og unge og hjelp til eldre over hele landet. I ei tid med økende behov betyr det enormt mye for vårt arbeid. Vi beklager at folk ikke kan delta nå helt på slutten av året, men håper mange lar tomgodset ligge litt og trykker på «millionærknappen» i det nye året, sier generalsekretær Anne Bergh i Røde Kors i Norge i pressemeldingen.

Røde Kors håper myndighetene vil utvide rammene for den årlige omsetningen av lotteriet, slik at Pantelotteriet slipper å bli utsolgt neste år.