Sterk krone gir rekordbillige klær

Klær koster det samme i dag som i 1981.

Publisert
Sist oppdatert

Klesprisene har falt seks prosent i år sammenlignet med samme periode i 2006, ifølge en pressemelding fra Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon.

Billig å være soss!

– Fallet i klesprisene er enda større sett i et lengre perspektiv. I august var klesprisene 44 prosent lavere enn i august 1995. Vi må helt tilbake til august 1981 for å finne lavere priser på klær i norske butikker, sier direktør Leif Olsen i HSH.

70 prosent lavere realkostnad

Selv om klesprisene er de samme som tidlig 80-tall, er realkostnaden på klærene likevel mye lavere, ifølge Olsen.

For mens prisen nå er den samme som i 1981, er snittlønnen mer enn tredoblet siden den gang. Det betyr at kleskurven - eller årsforbruket av klær til ca 7.500 kroner for en person i år - kan anskaffes for mindre enn en tredel av arbeidsinnsatsen sammenliknet med i 1981. I dag må en arbeide 45 timer for å anskaffe kleskurven, mens en i 1981 måtte arbeide hele 144 timer.

Miljø-mote: Green is the new black

Langsiktig trend

Vi kan regne med å kjøpe billige klær en god stund fremover, skal vi tro Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer